Exkluzivní vysokoprocentní hořká čokoláda kategorie Single Origin z kakaových bobů z Dominikánské Republiky, provincie Duarte. Zdejší fermentované kakaové boby typu Hispaniola mají nezaměnitelné aroma.
Čokoláda Dominicana má jemnou, příjemně nakyslou chuť s nádechem vanilky a kakaovo-čokoládovou vůni. Krásně se rozplývá v ústech, jemná trpkost je následována dlouhým závěrem s ovocnými tóny.
Kvalitní čokoládu v podobě peciček (penízků) využijete mnoha způsoby:
- na domácí pravou horkou čokoládu
- na pečení a vaření (brownies apod.)
- na výrobu domácích pralinek a lanýžů
- na domácí zmrzlinu či čokoládovou pěnu
- do batohu na výlet i na samotné mlsání
Detailní popis produktu
- Z výběrových kakaových bobů z Dominikánské Republiky
- Fermentované kakaové boby typu Hispaniola
- Čokoláda kategorie Single Origin
- Min. 75 % celkové kakaové sušiny
- Velmi jemná struktura díky vysokému podílu kvalitního kakaového másla (až 47 %)
- Bez ztužených rostlinných tuků a aromat
- Bez GMO
- Receptura bez emulgátorů
- Bezlepkové, vhodné pro vegany, Kosher
- Ručně vyrobeno a zabaleno v Praze
Složení: kakaová hmota z kakaových bobů z Dominikánské Republiky, cukr (max. 24 %), kakaové máslo, přírodní vanilka.
Může obsahovat stopy ořechů a mléka.
Příprava pravé horké čokolády:
V kastrůlku zahřejeme 100 ml mléka k bodu varu, odstavíme a za stálého míchání přidáme 100 g čokoládových peciček. Mícháme do hladka. Dle požadované hustoty nápoje přidáme mléko nebo čokoládu, pomalu přihřejeme. Při pomalém zahřívání na nízký výkon lze připravit i v mikrovlnné troubě.
Příprava polevy:
Použijeme poměr 1 díl mléka a 2 díly čokolády. Dodržíme stejný postup jako při přípravě horké čokolády. Lesklejší polevy dosáhneme přidáním lžičky másla.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.