Exkluzivní jedno-plantážní hořká čokoláda kategorie Grand Cru z kakaových bobů z Dominikánské Republiky. Jedinečné kakaové boby jsou kultivovány na plantáži Los Palmaritos v tvrdém horském terénu.
Plantážní hořká čokoláda Los Palmaritos je typická výraznou chutí kakaa s intenzivní vůní čerstvého ovoce. Příjemná kyselost je doplněná vyváženou sladkostí a hořkostí.
Kvalitní čokoládu v podobě peciček (penízků) využijete mnoha způsoby:
- na domácí pravou horkou čokoládu
- na pečení a vaření (brownies apod.)
- na výrobu domácích pralinek a lanýžů
- na domácí zmrzlinu či čokoládovou pěnu
- do batohu na výlet i na samotné mlsání
Detailní popis produktu
- Z výběrových kakaových bobů z plantáže Los Palmaritos v Dominikánské Republice
- Čokoláda kategorie Grand Cru
- Min. 75 % celkové kakaové sušiny
- Velmi jemná struktura díky vysokému podílu kvalitního kakaového másla (až 46 %)
- Bez ztužených rostlinných tuků a aromat
- Bez GMO
- Bezlepkové, vhodné pro vegany, Kosher
- Ručně vyrobeno a zabaleno v Praze
Složení: kakaová hmota z kakaových bobů z plantáže Los Palmaritos, cukr (max. 24 %), kakaové máslo, emulgátor: sójový lecitin bez GMO, přírodní vanilka.
Může obsahovat stopy ořechů a mléka.
Příprava pravé horké čokolády:
V kastrůlku zahřejeme 100 ml mléka k bodu varu, odstavíme a za stálého míchání přidáme 100 g čokoládových peciček. Mícháme do hladka. Dle požadované hustoty nápoje přidáme mléko nebo čokoládu, pomalu přihřejeme. Při pomalém zahřívání na nízký výkon lze připravit i v mikrovlnné troubě.
Příprava polevy:
Použijeme poměr 1 díl mléka a 2 díly čokolády. Dodržíme stejný postup jako při přípravě horké čokolády. Lesklejší polevy dosáhneme přidáním lžičky másla
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.