Exkluzivní hořká čokoláda kategorie Single Origin z kakaových bobů z Madagaskaru, region Sambirano (severovýchodní část ostrova ležící blízko rovníku).
Nezaměnitelná čokoláda se šťavnatou ovocnou chutí má příjemně vyváženou kyselost, hořkost a sladkost. V chuti dominují tóny čerstvého ovoce doplněné kakaovými tóny. Aromatická, s dlouhou dochutí.
Kvalitní čokoládu v podobě peciček (penízků) využijete mnoha způsoby:
- na domácí pravou horkou čokoládu
- na pečení a vaření (brownies apod.)
- na výrobu domácích pralinek a lanýžů
- na domácí zmrzlinu či čokoládovou pěnu
- do batohu na výlet i na samotné mlsání
Detailní popis produktu
- Z výběrových kakaových bobů z Madagaskaru
- Čokoláda kategorie Single Origin
- Min. 71 % celkové kakaové sušiny
- Velmi jemná struktura díky vysokému podílu kvalitního kakaového másla (až 43 %)
- Bez ztužených rostlinných tuků a aromat
- Bez GMO
- Receptura bez emulgátorů
- Bezlepkové, vhodné pro vegany, Kosher
- Ručně vyrobeno a zabaleno v Praze
Složení: kakaová hmota z kakaových bobů z Madagaskaru, cukr (max. 28 %), kakaové máslo, přírodní vanilka.
Může obsahovat stopy ořechů a mléka.
Příprava pravé horké čokolády:
V kastrůlku zahřejeme 100 ml mléka k bodu varu, odstavíme a za stálého míchání přidáme 100 g čokoládových peciček. Mícháme do hladka. Dle požadované hustoty nápoje přidáme mléko nebo čokoládu, pomalu přihřejeme. Při pomalém zahřívání na nízký výkon lze připravit i v mikrovlnné troubě.
Příprava polevy:
Použijeme poměr 1 díl mléka a 2 díly čokolády. Dodržíme stejný postup jako při přípravě horké čokolády. Lesklejší polevy dosáhneme přidáním lžičky másla.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.