Exkluzivní vysokoprocentní mléčná čokoláda kategorie Grand Cru z výběrových kakaových bobů z oblasti Pachiza v Peru. Oblast leží v údolí Central Huallaga, na hranici pohoří Andy a Amazonského deštného pralesa.
Jemná čokoláda s intenzivní a rafinovanou chutí. Široké spektrum kakaových vůní s lehkou kyselostí, plnou chutí mléka a ovocnými tóny s dochutí kávy a vanilky.
Kvalitní čokoládu v podobě peciček (penízků) využijete mnoha způsoby:
- na domácí pravou horkou čokoládu
- na pečení a vaření (brownies apod.)
- na výrobu domácích pralinek a lanýžů
- na domácí zmrzlinu či čokoládovou pěnu
- do batohu na výlet i na samotné mlsání
Detailní popis produktu
- Z výběrových kakaových bobů z oblasti Pachiza v Peru
- Čokoláda kategorie Grand Cru
- Min. 39 % celkové kakaové sušiny
- Velmi jemná struktura díky zvýšenému podílu kvalitního kakaového másla (30 %)
- Zvýšený obsah mléčné sušiny (až 25 %)
- Bez ztužených rostlinných tuků a aromat
- Bez GMO
- Bezlepkové, Kosher
- Ručně vyrobeno a zabaleno v Praze
Složení: cukr (max. 35 %), sušené mléko, kakaová hmota z kakaových bobů z oblasti Pachiza, kakaové máslo, emulgátor: sojový lecitin bez GMO, přírodní vanilka.
Může obsahovat stopy ořechů.
Příprava pravé horké mléčné čokolády:
V kastrůlku zahřejeme 50 ml mléka k bodu varu, odstavíme a za stálého míchání přidáme 100 g čokoládových peciček. Mícháme do hladka. Dle požadované hustoty nápoje přidáme mléko nebo čokoládu, pomalu přihřejeme. Při pomalém zahřívání na nízký výkon lze připravit i v mikrovlnné troubě.
Příprava polevy:
Použijeme poměr 1 díl mléka a 2 díly čokolády. Dodržíme stejný postup jako při přípravě horké čokolády. Lesklejší polevy dosáhneme přidáním lžičky másla.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.