Exkluzivní vysokoprocentní hořká čokoláda kategorie Single Origin z výběrových kakaových bobů z Ugandy, které jsou ekologicky produkovány v souladu s místním ekosystémem.
Chuť čokolády ztělesňuje samotnou Afriku: výrazná, silná kakaová příchuť, intenzita a dlouhé doznívání v ústech. Jemně kořeněná, s příjemně sladkým nádechem čokoládového čaje.
Kvalitní čokoládu v podobě peciček (penízků) využijete mnoha způsoby:
- na domácí pravou horkou čokoládu
- na pečení a vaření (brownies apod.)
- na výrobu domácích pralinek a lanýžů
- na domácí zmrzlinu či čokoládovou pěnu
- do batohu na výlet i na samotné mlsání
Detailní popis produktu
- Z výběrových kakaových bobů z Ugandy
- Čokoláda kategorie Single Origin
- Min. 78 % celkové kakaové sušiny
- Velmi jemná struktura díky vysokému podílu kvalitního kakaového másla (až 42 %)
- Bez ztužených rostlinných tuků a aromat
- Bez GMO
- Receptura bez emulgátorů
- Bezlepkové, vhodné pro vegany, Kosher
- Ručně vyrobeno a zabaleno v Praze
Složení: kakaová hmota z kakaových bobů z Ugandy, cukr (max. 21 %), kakaový prášek se sníženým obsahem tuku, kakaové máslo, přírodní vanilka.
Může obsahovat stopy ořechů a mléka.
Příprava pravé horké čokolády:
V kastrůlku zahřejeme 100 ml mléka k bodu varu, odstavíme a za stálého míchání přidáme 100 g čokoládových peciček. Mícháme do hladka. Dle požadované hustoty nápoje přidáme mléko nebo čokoládu, pomalu přihřejeme. Při pomalém zahřívání na nízký výkon lze připravit i v mikrovlnné troubě.
Příprava polevy:
Použijeme poměr 1 díl mléka a 2 díly čokolády. Dodržíme stejný postup jako při přípravě horké čokolády. Lesklejší polevy dosáhneme přidáním lžičky másla.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.