Přímo od producentů z malého družstva v Peru, oblasti El Palomar, dovážíme ekologicky pěstovaná, ručně sbíraná zelená kávová zrnka té nejvyšší kvality, které pro Vás pražíme v naší malé pražírně v Praze.
Naše čerstvě pražená káva má BIO certifikát a družstvo v Peru je navíc certifikováno fair trade.
Balení 1 Kg (zrnková).
Detailní popis produktu
Charakteristika: šťavnaté ovocné tóny, vůně pražených oříšků, příjemná kyselost
Odrůda: 100% arabica
Pražení: ruční po malých dávkách, light roast, pražíme každý týden v naší pražírně v Praze
Použití: univerzální káva na přípravu espressa (v pákovém, automatickém kávovaru či moka konvičce), uchovává si chuť a vůni i v nápojích s mlékem, vhodná také do french pressu
Původ: Peru, oblast El Palomar (rozhraní deštného pralesa a pohoří Andy)
Nadmořská výška: 1.400 - 1.900 m n.m.
Pěstitel: družstvo C.A.F.E. Sanchírio Palomar (Cooperativa Agraria de Frutos Ecológicos - sdružení pěstitelů ekologických plodin)
Produkce: ekologická stinná kultura chránící místní ekosystém, 100% bez chemie, ruční šetrná selektivní sklizeň zralých zrn
Certifikace bio: CZ Biokont, Ecocert
Certifikace družstva: Fair Trade Certified™, SPP (Símbolo de Pequeños Productores - sdružení malých producentů)
TIPY PRO DOKONALÝ KÁVOVÝ POŽITEK
1. Správná hrubost mletí. Espresso: jemné, filtr/dripper: střední, french press: hrubé.
2. Čerstvé mletí. Přesnou porci kávy (8-10 g) namelte vždy těsně před její přípravou.
3. Správný mlýnek. Použijte ruční mlýnek s keramickými mlecími kameny nebo porcový profesionální "fresh" mlýnek.
Vyhněte se tříštivým nožovým mlýnkům, které neumí nastavit hrubost mletí, melou nerovnoměrně a kávu přepalují!
Doplňkové parametry
Kategorie: | Ostatní produkty |
---|---|
Hmotnost: | 1 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.